Slapen

Slaapartikelen kopen in de omgeving van Arnhem

Bij Lok Renkum bent u aan het juiste adres voor al uw slaapsystemen! Wij hebben 50 jaar ervaring en zijn dé expert in het samenstellen van het juiste slaapsysteem voor u. Lok is dealer van onder andere Auping uit Nederland, Hypnos uit Engeland en Sensoflex uit Duitsland.

Op zoek naar een goede nachtrust?

Slaapt u slecht en zoekt naar een goede nachtrust? U kijkt eerst maar eens op het internet. Maar wat kunt u met positieve verhalen van een andere persoon over een bepaalde matras? U bent tenslotte niet dezelfde persoon. Wat kunt u met een test van de consumentenbond? Testen zij wel wat u belangrijk vindt? Misschien dan maar een opgerolde Emma matras uit een net iets te kleine doos bestellen? Terugsturen in dezelfde doos lukt ook niet meer. Het helpt u ook niet echt verder.

Het juiste bed kopen bij Lok

Wij helpen u met het vinden van het juiste bed. De plek waar u tot rust komt, u oplaad voor de volgende dag. Uitgerust wakker worden, wat een genot. Waar kunt u op letten als u een nieuw bed bij Lok koopt?

1. Neem de tijd

Koop niet te snel. Het is een behoorlijke investering en het bed of matras moet vele jaren voor goed slapen gaan zorgen. Filter samen met ons wat belangrijk is voor u en uw partner.

2. Waarop slaapt u het liefst? 

Denk, voordat u op zoek gaat, eerst eens na of u het huidige matras eigelijk te zacht vindt, of misschien wel veel te hard. Het helpt mee als u dit vooraf thuis zelf ervaart. Ga op de rug op uw matras liggen. Stop uw vlakke hand onder de lende. Heeft u nu het gevoel dat uw hand heel makkelijk onder uw lichaam schuift? Dan is uw matras te stevig. Het sluit niet dus niet goed aan. Komt u er met uw hand niet onder, of maar een klein stukje? Dan is uw huidige matras veel te zacht (geworden).

3. De 10 minuten test

Als u bij ons komt proberen is het maar een kort moment, dat beseffen we. Maar probeer rustig minimaal 10 minuten te blijven liggen. Doe uw schoenen en jas uit. We geven u graag een dekbed en kussen om uw het juiste gevoel te geven. Ga liggen zoals uw thuis ook in slaap valt. Vergeet voor dat moment de omgeving waarin u ligt. Zo ervaart u of dit de matras/bedcombinatie is, die bij u past.

4. Verschillende types proberen

Wanneer we de juiste hardheid hebben gevonden, proberen we ook nog een of twee andere types, dit om te kijken of u zich hierop toch nog wat beter voelt.

5. Ieder lichaam heeft zijn eigen ondersteuning nodig

Deelt u het bed met uw partner dan komt u natuurlijk samen aan. Wat bij de ene past, past niet altijd bij de ander. Als het lastig is samen dezelfde hardheid te vinden, dan is het veelal mogelijk wel ieder een eigen kern te nemen als het een grote, 2-persoons, matras betreft.

6. De maat is belangrijk

De meeste mensen slapen in een tekort bed. Denkt u eraan dat 20 cm langer dan uw lichaamslengte prettig kan zijn. Het argument dat uw slaapkamer wat klein is proberen we altijd te weerleggen. U slaapt meer dan dat u langs uw bed loopt (hopen we).

7. Kies uw stijl

Ruimte en stijl zij ook zeker belangrijk. Wanneer u meer bergruimte nodig heeft dan hebben we boxsprings met daaronder opbergruimte. Dus meer ruimte zonder dat u slaapkamer er zelf voller van wordt. Verhuist u misschien binnenkort naar een grotere woning? Dan is een dergelijk divanbed misschien weer niet persé nodig.

8. Koop een combinatie

Het meest ideale is als u de onderbouw en matras samen aanschaft. Het is als een systeem wat perfect op elkaar is afgestemd. Zo ontstaat de meest ideale combinatie. Koopt u toch liever alleen de matras, dan willen we graag weten op welke onderbouw u nu slaapt. Dit heeft namelijk invloed op hoe uw nieuwe matras daarop aanvoelt. Het moet natuurlijk wel zo zijn dat deze onderbouw niet nadelig is voor uw nieuwe matras. Dit speelt namelijk wel mee op garantie die op de matras van toepassing is.

9. `go natural`

Alle waar naar zijn geld. Als een matras heel goedkoop lijkt, let dan eens op waarvan hij is gemaakt. De kwaliteit van de vullingen is de maatstaf voor het ligcomfort, het gaat daarbij niet alleen om de ondersteuning. Belangrijker zijn nog de ventilerende eigenschappen die het materiaal heeft, die ervoor zorgen dat de lichaamstempratuur goed wordt gereguleerd. Zo komt u beter in slaap en slaapt u ook beter door. Is een matras bijvoorbeeld voorzien van veelal natuurlijke materialen, dan helpt dit mee aan een heerlijke comfortabele nacht. Goedkopere matrassen worden vaak gemaakt van syntetische schuime en materialen. Deze zijn eerder `op` dan natuurlijk materialen en zo wordt goedkoop dan weer duurkoop.

10. En nu?

Wij hopen dat dit genoeg redenen zijn om bij ons aan te komen. We hebben al meer dan 50 jaar ervaring en de mogelijkheden om tot een juist besluit te komen. U bent van harte welkom bij Lok.

vakmanschap-wol-lok
logo-hypnos-vakmanschap
hypnos-sfeer-boxspring-kwaliteit